בחירת פח אשפה למטבח

אתם יודעים מי עבר מהפך תדמיתי?
פח האשפה שלכם, אותו דלי פלסטיק שנמצא אצלכם מאז ולתמיד… כן זה עם השקית ה"עמידה" שנקרעת עד שמגיעים לחדר האשפה.
מכלי פלסטיק בצבע לבן שעדיף להחביא בפינה, הפח היה לאקססוריז מלא באופי: החל במיכל נירוסטה מיופייף בקריצת רטרו ועד ליצירה מתוחכמת וחכמה עם פתיחה שנעשית על ידי חיישנים.
וטוב שכך קרה – כאביזר בשימוש יום-יומי (והרבה יותר), פח האשפה צריך להיות איכותי ומתאים לצרכים שלכם: בגודל, במיקום, במבנה וכן גם – במראה.
הכתבה הבאה תפתח לכם דלת לעולם העיצוב החבוי של פחי האשפה במטבח, כדי שתוכלו גם אתם להכניס מגע אחרון של קסם.

הנשלפים

בקטגוריה הראשונה נמצאים הפחים שנשלפים החוצה בחינניות, בפתיחת דלת ארון המטבח. הפחים האלה, הפכו בשנים האחרונות לחלק בלתי נפרד מהמטבח המודרני – ובצדק. פחי האשפה משתלבים נהדר ביחידת ארון צרה ובכול שטח שתחליטו לפנות תמורת אחסון נסתר ואסתטי לאשפה.

לרוב, הפחים יותקנו על מסילה תחתונה או עליונה בשליפה מלאה שתציג את הפח כולו. השליפה פותרת אתכם מהתעסקות בפתיחת המכסה והופכת את הפח לנגיש במיוחד בין קיצוץ לחיתוך. הפח הנשלף נמכר בטווח רחב של גדלים ונפחים, תא אחד או עם חלוקה עבור הפרדה למחזור.

מכיוון שהפח הנשלף מגיע במגוון רחב מאוד של גדלים, חשוב מאוד שתתאימו את גודל הפח לצרכים שלכם. כמו למשל: משפחה גדולה, אהבה לבישול, אירוח לעתים קרובות, מחזור וכדומה. כמו כן, מומלץ לשים לב לאיכות מסילות הפח הנשלף כדי שהוא יחזיק מעמד למשך זמן רב. מסילות עליונות עדיפות כאן (הם יפגעו פחות מחלודה ושאריות של מזון).

הנתלים

אם תעדיפו לנצל את שטח האחסון למטרות אחרות ואתם עדיין מעוניינים בפתרון חבוי במטבח – פח תלוי יכול להיות התשובה עבורכם. הפח נתלה על פנים דלת הארון, נפתח יחד איתה ומאפשר לכם להיפטר מהאשפה בקלות ונוחות. לעומת הפחים הנשלפים, פחי התלייה מיוצרים בגדלים קטנים יחסית ויתאימו למטבח עם נפח עבודה קטן שלא ידרוש מכם להחליף את שקית האשפה לעיתים קרובות מדי.

הפחים הנתלים יכולים להיות עשויים מ: פלסטיק, נירוסטה או דמוי נירוסטה. חשוב לבחור בפח עשוי מחומר איכותי שיהיה קל לשטיפה ועמיד בפני דליפה של שקיות האשפה. הפחים האלו הם יותר מתאימים עבור דירה קטנה או מטבח שהפעילות בו מצומצמת.

 

המובנים

הפח המובנה, הוא הפח המוכר פחות במטבח הישראלי וחבל. פחים אלו מותקנים ישירות ובקו ישר עם משטח העבודה, וכך רק המכסה והידית נגלים לעין. מעבר לפתרון אסתטי עבור מי שמעדיפים לשמור על המיכל סמוי, התקנת הפח בשיש מאפשרת להשליך את הפסולת ישירות לתוך המיכל ולשמור על סביבת עבודה נקיה ומאורגנת.

החיסרון הבולט של הפחים המובנים הוא שהפחים מיוצרים בנפחים קטנים, ולכן הם מתאימים בעיקר לבתים עם פעילות מטבח מצומצמת או לאשפי הזמנת אוכל מוכן. כמובן שניתן לשלב פח כזה בנוסף לפח ראשי.

המפרידים

הבאים בתור הם השחקנים הראשיים בבית האקולוגי ושוחר איכות הסביבה. מדובר בפח שמגיע כסט של שלישיית פחים או כמיכל אחד עם חלוקות מובנות בתוכו. שימוש בפחים כאלה פוטר אתכם מאגירת שקיות פלסטיק משומשות, גלילים ריקים ומכלי יוגורט. הפח ה"מפריד" הופך את פעולת המיון לפשוטה, מסודרת ונקייה.

הפחים מיוצרים ממגוון חומרים כך שאפשר להתאימם לסגנון העיצוב במטבח. חשוב לשים לב למנגנוני הסגירה של הפח. מאחר שיכולים לחלוף כמה ימים עד לריקון הפחים מאריזות דביקות ושאריות מזון, רצוי לוודא שהסגירה של הפח הרמטית כדי למנוע ריחות לא נעימים.

החכמים

הפחים החכמים הם החולייה החדשה שבשרשרת הטכנולוגיה במטבח. הם פועלים על בטריות, מצוידים בחיישני קרבה ונפתחים ללא מגע בכלל. חוץ מאביזר אלקטרוני מרשים וחכם, פחי-העל הללו גם הגייניים ביותר – הם מונעים מכם לגעת באשפה כך ששום טביעת אצבע לא נשארת עליו.

הפחים האוטומטיים מתאימים מאוד למטבח פעיל, רובם מגיעים עם לחצן להשהיית הפתיחה לאורך זמן – פונקציה שמתגלה כשימושית ביותר כשאתם בעיצומן של החיתוכים והקילופים.

המעוצבים

לסיום ועבור כל מי שחפץ להפוך את "אזור הזבל" לאלמנט עיצובי – קבלו את פחי האשפה הדקורטיביים. במשפחה זו תוכלו מגוון עשיר של צבעים, גדלים וצורות, חלקם בפתיחת פדל, חלקם בפתיחת יד וחלקם אוטומטיים לחלוטין. אפילו כפריט נישה, פח האשפה המעוצב הוא נגזרת שמושפעת מטרנדים אופנתיים גדולים, ביניהם סגנון הרטרו ששורד כבר מספר שנים טובות.

פח האשפה בסגנון זה, עשוי נירוסטה מבריקה שצבועה בעיקר בצבעים: לבן, שחור או אדום דרמטי. הפחים בעלי הקימורים העגולים, מעטרים את פינותיהם של מטבחים כפריים רבים. גם למטבחים המודרניים מינימליסטים יש פחים להתגאות בהם. כמו למשל פחים שמעוצבים כרהיטי ארט דקו עם רגליים דקיקות והמון שיק אופנתי.
ועכשיו, אחרי שהתוודעתם לכל המינים והסוגים אפשר להגיע לשאלה המסכמת – איזה פח יגרום למטבח שלכם להתגאות בו?

לסיכום

מאוד מקובל בארצנו למקם את פח האשפה ביחידת הכיור (יחד עם כל האינסטלציה, מטהר המים, יח' מים קרים, הטוחן), בקיצור לא בטוח שזה הפתרון הנכון עבורכם, אנחנו ממליצים ללקוחות שלנו לתת לנושא פח האשפה במטבח מחשבה נוספת ולהגיע לפתרון הנכון כבר בשלב התוכניות.

היום ישנם פחים נשלפים אינטגראליים מצוינים ,הם דורשים חלל של 45 ס"מ רוחב ומוסתרים מאחורי חזית בדומה ליחידת המדיח, אלו פחים גדולים ונוחים עם 2 תאים או יותר, ניתן למקם יח' כזו איפה שדרוש מבחינת תפקודו הנכון של המטבח.

אם בכל זאת מתעקשים על פח ביחידת הכיור, כדאי לוודא כי יישאר מספיק מקום עבור פח איכותי וגדול גם לאחר הרכבת כל האינסטלציה והצנרת, הרבה פעמים נשאר בפועל מקום שמכתיב התפשרות על פח קטן.

וטיפ קטן לסיום– כיור עם סיפון לא במרכזו ישאיר לכם יותר מקום פנוי.

התמונות במאמר לקוחות מתוך מטבח כפרי שעיצבנו.

מטבח מודרני עם אי
לקבלת קטלוג המטבחים 2021 לעיונך בזמנך הפנוי