חם ונעים במטבח האיטלקי
מטבח איטלקי כפרי, ישר עושה לנו חשק לפסטה! מי שאוהב אוכל איטלקי שיצביע עכשיו…
אני יכולה לראות שכולכם מצביעים, הרי איך אפשר להתנגד לפסטה ברוטב עגבניות שעלי בזיליקום טריים מפוזרים בעדינות מעליה, לפוקצ'ה שזה עתה יצאה מהתנור או לפיצה עם שכבה נדיבה של גבינת מוצרלה?
אלו, פחות או יותר, שלושת המנות שקופצות מיד לראשינו כאשר אנחנו מפנטזים על אוכל איטלקי, אך המגוון שקיים במטבח האיטלקי הוא כמו שפע הכרמים בארץ המגף שמשתרעים על פני מאות דונמים.
כל אזור באיטליה מתהדר במנות דגל איכותיות משלו. כמו רוטב טרי לפסטה בעבודת יד – מנות אלו קשורות בעיקר לתנובה המקומית. כך למשל, בנאפולי תוכלו ליהנות מדגים טריים. במחוז פיאמונטה אסור בתכלית האיסור לפספס את פטריות הכמהין היוקרתיות בעלות הטעם הארומטי. ואם אתם נמצאים באזור סיציליה אתם חייבים להתענג על המקנולי המתוק שממולא בגבינת מסקרפונה עשירה.
ריזוטו עם פטריות או סטייק עסיסי?
למרות ההבדלים הקולינריים הגדולים בין מחוז למחוז, במשך דורות על גבי דורות האיטלקים שמרו על מבנה ארוחה דומה. הארוחה נפתחת עם ה-"אנטי פסטי" (כלומר "לפני האוכל") שכולנו למדנו להעריך. רק שבניגוד אלינו שרגילים לירקות צלויים בתנור עם כמות נדיבה של שמן זית, מנת ה"אנטי-פסטי" המסורתית כוללת, מלבד הירקות הצלויים, גם בשרים קרים וגבינות קשות. המנה העיקרית יכולה להיות ריזוטו עם פטריות, סטייק עסיסי או פסטה במגוון רטבים, ואת כל הארוחה מלווה יין איכותי שטעמו ייחודי למחוז שמענביו הוא נוצר.
לסיום, האיטלקים נוהגים לאכול קינוח – "ג'לאטו" קרמית וקרה ולידה החבר המר והנאמן – אספרסו חזק.
האווירה המשפחתית החמה זולגת מהמטבח גם אל הטורטיות – מסעדות פועלים קטנות שנמצאות לרוב בבעלות משפחתית. התפריט פשוט ובסיסי, ובטורטיות הטובות באמת האוטנטיות והחום של המטבח האיטלקי מורגשים בכל ביס.
פונקציונאליות רומנטית
עושר הטעמים של המאכלים האיטלקיים נובע מהמטבח עצמו שהוא אחד מהחדרים החשובים אצל בני המשפחה. משום שהמטבח משמש גם מקום מפגש עקרי לכול בני המשפחה, פעמים רבות מדובר בחדר מרווח שבמרכזו עומד בגאווה אי עשוי מעץ טבעי מלא. האי הרחב מעניק לבשלנית או הבשלן מרחב עבודה גדול במיוחד.
המטבח האיטלקי הכפרי הוא פשוט ונוח, משום שפונקציונליות ועמידות היו מאז ומעולם העדפה העיקרית של האיטלקים. גם היום, במאה העשרים ואחת עיצוב המטבחים האיטלקיים המודרניים מבוסס על המטבח הכפרי הוותיק והמוכר, רק שאליהם מתווספים חומרים ומכשירים חדשים המשפרים את עמידותו של המטבח ומייעלים את העבודה בו.
בסגנון העיצוב שלו, המטבח האיטלקי העכשווי מצליח לשלב בהרמוניה מלאה – בין המודרני לבין המסורתי/כפרי. בדיוק כמו באופנה או בריהוט גם בעיצוב המטבח האיטלקי ישנה הקפדה בלתי מתפשרת על איכות החומרים ואל ההקפדה הזו נוספת הנוחות – גם של הבשלנים וגם של יתר בני המשפחה.
מעצבי המטבחים האיטלקיים ידועים גם בחשיבתם פורצת הדרך וגם בירידה לפרטי פרטים שפעמים רבות באה לידי ביטוי בפירזולים יפיפיים, בגימורים חלקים ובעיטורים מעודנים ונקיים.
אז אם אתם מחובבי האוכל האיטלקי ומדי פעם אוחז בכם הגעגוע למשהו פשוט וטוב, צאו לשוק קנו עגבניות טריות, בזיליקום ריחני והכינו לעצמכם, במטבח ה"איטלקי" הפרטי שלכם – פסטה שתמלא את בטנכם בשמחה גדולה.