הנסיעה בדרך התלולה צפונה למשגב, בתוך מעטפת של נוף ירוק – היא ההכנה הטובה ביותר לביקור בנגריית טאצ'ווד שמצליחה לשלב בין אהבה לטבע לבין מקצועיות ודייקנות. באולם התצוגה של טאצ'ווד, מוקפת בחמימות של העץ, נפגשתי עם האח והאחות גבריאל רינג ודנה לוטן ועם חבר הילדות יונתן כרמי כדי לשמוע כיצד כל אחד מאנשי הצוות המוביל רואה את טאצ'ווד.
גבריאל רינג
"אבי, דויד רינג החדיר בנו את האהבה לנגרות ולעץ. הוא עלה לארץ מארה"ב עם מזוודה ובה כלי נגרות ופתח נגרייה צנועה במושב יודפת. כבן לארבעה דורות של נגרים אני מאמין שאהבה לעץ היא עניין גנטי. בכל הזדמנות אפשרית עבדתי בנגרייה כך שההשתלבות בעסק מבחינתי הייתה הדבר הטבעי ביותר.
לאחרונה, הנגרות כתחביב בארץ מתפתח מאוד, ואני שמח שיש בארץ יותר ויותר אהבה לנגרות… וחיפוש אחר עבודה עם הידיים בשיטות מסורתיות.
בעיניי יש חשיבות גדולה מאוד לשמירה ולהעברה של מסורת העבודה הידנית בעיבוד עצים ובעבודת הנגרות. אנחנו בוחרים את העצים המובחרים ביותר ובמקביל אנחנו שומרים על איכות הסביבה גם מבחינת חומרי הגמר כגון הלכות, הצבעים, והדבקים שאנחנו עובדים עמם וגם מבחינת הרכישה של עצים רק מיערות מורשים".
דנה לוטן
"כמעצבת המטבחים של החברה, אני שמחה לומר שהרבה לקוחות מרגישים בנוח להגיע אלינו רק עם התכנית הבסיסית. אני עובדת עם הלקוחות על התאמת התכנית לצרכים הספציפיים שלהם. אני מנסה להבין היטב את הרגלי השימוש במטבח. כמו למשל, האם הלקוחות נוהגים לבשל וגם לארח, האם מדובר בזוג צעיר שמתכנן להביא ילדים לעולם או בזוג מבוגר שמארח את ילדיו רק בסופי שבוע.
אני מקפידה לעבור עם הלקוח על כל שלב ושלב של השהייה שלו במטבח, החל משתיית כוס הקפה בבוקר, דרך בישול הארוחות ועד מנהגי האירוח בבית. מבחינתי, הנוחות והפונקציונליות של המטבח הם שווי ערך לסגנון העיצוב ולכן התכנון שלי מגיע עד לרמה של כמות הסכו"ם שיש במגירות.
אני מאמינה שהמטבח הכפרי הוא מטבח שיכול להיבנות בשלבים. אפשר לשלב בו ארונית מעץ שהייתה במטבח של סבתא, או מדף מדליק משוק הפשפשים. המטבח הכפרי בעיניי הוא מטבח שגדל ומתפתח בזכות האיסוף והליקוט של הפריטים השונים. מבחינת סגנון העיצוב – המטבח הכפרי חייב להיות מותאם לאופי ולסגנון החיים של הלקוח ובהחלט אפשר לתכנן מטבח כפרי שהוא המילה האחרונה מבחינת נוחות, פונקציונליות ".
יהונתן כרמי
"הדבר שאני הכי אוהב בתחום של המטבחים הכפריים הוא שלכול מטבח יש זהות בפני עצמו. אין מטבח אחד שדומה לרעהו, אין אפילו ארון מטבח שחוזר על עצמו – העץ, הגוון, המידות, השילובים של החומרים, הכול מותאם לאופי של החלל ולרצון של הלקוח. למשל, אצלנו בטאצ'ווד הלקוח יכול לבחור בדיוק את הצבע שהוא אוהב מבין כלל הגוונים השונים.
אנחנו לא מתפשרים על חומרים טבעיים ואיכותיים. מבחינתי החומרים הם הנשמה של המטבח. עבודת היד בנגרות המסורתית היא זו שמדברת בשפה של המטבח הכפרי. כפרי מבחינתי זה לא עוד סגנון עיצוב אלא שיטת עבודה ובחירה בחומרים.
רוב המטבחים הכפריים היום הם שילוב בין כפרי ומודרני כלומר מבחינה חיצונית המראה הוא כפרי לחלוטין אבל בפנים הכול מודרני וקל לתפעול. מבחינת סגנון העיצוב, אפשר להפוך את המטבח הכפרי למודרני יותר, אני לדוגמה אוהב יותר את השילוב בין אבן ובטון ברצפת המטבח בהשוואה לרצפה מעץ. אנחנו בטאצ'ווד מקדישים לכול מטבח את כל הזמן שהוא צריך, יכול להיות שבהשוואה למטבחים תעשייתיים מדובר במוצר יקר אבל בכול זאת מטבח כפרי יכול לחיות 50 שנה ואפילו יותר וההתיישנות שלו עם הסדקים, החריצים, ושינויים הגוון רק הופכים אותו עם השנים יותר ויותר יפה".