כאשר אנשים פרטיים חושבים על בניית מטבח החלומות שלהם, הם לרוב חושבים על צבעים, חומריות, מקורות השראה, סגנונות עיצוב, טקסטורה, פריטי אומנות, דגשים אישיים, שאיפות שנוגעות לנוחות, משטחי עבודה וכדומה. עם זאת, עם כל הכבוד לרצון של הלקוח, יש להפריד אותו מהדרישות המצופות מבעלי המקצוע וכמובן ממתכנני מטבחים, ופה אנו מבקשים להסביר.
תכנון מטבח – כל פרט קטן קובע
מתכנני מטבחים צריכים לראות מעבר. מעבר לחומריות, לפתרונות חלוקה ולסגנון העיצובי. מתכנני מטבחים מקצועיים צריכים לחשוב על כל פרט קטן. בכל הנוגע לתכנון מושכל של התשתיות, אחרת כל התוצאה אולי תיראה מקסימה, אך בהחלט לא נוחה. דרושה הכנה מתאימה מבחינת התשתיות עבור הכיור, המדיח, התנור, המקרר, שקעי עבודה וכן הלאה והלאה..
מיקום הכיריים ועד נקודת החיבור לחשמל
עם כל הכבוד לעבודת האדריכל, יש להבין שמתכנן מטבחים מקצועי יודע להביט על סך תכנון המטבח בצורה מקיפה ונכונה. חשוב להבין שיש בעיות שאם הן צצות מאוחר מדי, מגלים שאותה חוסר מחשבה ראשונית, כעת עולה לא מעט כסף, ובמקביל מונעת להשיג תוצאה מושלמת. אז גם אם טרם החלטתם לאיזה סגנון עיצובי מכוונים (מטבח כפרי, פרובנס או מודרני), וגם אם טרם החלטתם האם מוסיפים אי (או מקרר שתי דלתות), כן חשוב לקבל מספר החלטות חשובות בהקדם הניתן, ופה אנחנו מדברים על 5 הפרמטרים הבאים:
- המיקום של ה"משולש": כיור, מקרר וכיריים.
- נקודות חיבור למים.
- נקודות חיבור לחשמל.
- נקודות חיבור לגז.
- מיקום ביוב ונק' ביקורת.
5 קטגוריות שיש לתת עליהן את הדעת
לקחתם אדריכל שבקיא בעיצוב מטבחים? מוטב שתגיעו למפגש עמו מוכנים! אלו הן 5 הקטגוריות שעליכם לצפות שהוא יציף בפניכם:
דגשים שנוגעים לשלושת הבסיסים
- התמקדו במיקום של הכיור ביחס למקרר ולכיריים. יש להבין שמדובר במשולש עבודה שצריך לאפשר גישה נוחה מנקודה אחת לשנייה. פה ניתן למצוא מגוון אפשרויות, ועל כן מומלץ לבקש להבין מהן הסיבות שהובילו לעבר קבלת ההחלטה שעומדת על הפרק.
דגשים הנוגעים לכיור ולמדיח
- בכל הנוגע לכיור, מוטב למקם את הנקודה של הביוב ברצפה מתחת לחלל הכיור וקרוב לקיר האחורי, אם כי לא בקיר האחורי.
- את נק' הביקורת שמסייעת לבקר את המצב בצנרת, מוטב למקם ברצפה, ממש מתחת למיקום של המדיח.
- באזור של הכיור יש למקם בנוסף נקודות מים וחשמל, וזאת לטובת שימוש בכיור ובמדיח, ובמקרה הצורך גם עבור טוחן, מתקן לטיהור מים וכו'.
דגשים הנוגעים למקרר
- את נקודת החשמל עבור המקרר מוטב למקם ביחידה שמעל המקרר. מדוע? כדי שבמצב חירום יתאפשר לנתק בקלות את המקרר מהחשמל, מבלי שיתעורר הצורך להזיז אותו.
- יש מקררים שבין היתר כוללים פונקציה של מזיגת מים והכנת קרח, ועל כן גם אם לא בטוחים שמחפשים מקרר שכזה כיום, כן שווה לשלב מאחורי המקרר נקודת מים שתאפשר זאת בעתיד.
דגשים הנוגעים לכיריים
- גם אם אינכם סגורים האם אתם מעדיפים כיריים חשמליות או כיריים על גז, מוטב להשאיר את האופציות פתוחות. פה נציין שאת המיקום של ברז הגז יש למקם ביחידה שמשמאל או שמימין לכיריים.
- את נקודת החשמל עבור הכיריים, יש למקם בגב היחידה שמתחת לכיריים.
דגשים משלימים
- אם קיים סיכוי שתבקשו לשלב תמי 4, יש לשלב באזור המיועד נקודות עבור חשמל ומים.
- אזור השיש עתיד להכיל לא מעט מכשירי חשמל, ועל כן יש להכין מספר מוקדים של שקעים לעבודה, אם כי לא בסמיכות לכיור.
- שוקלים להתקין אי? תחשבו מעט קדימה. תחשבו על כך שיתעורר הצורך להטעין בו את הלפטופ או הנייד. אלי אתם רוצים למקם בו גם כיור קטן לשטיפת ירקות? ואולי אפילו מדיח? לשם כך יש לחשוב מראש על כל התשתיות שיידרשו באזור הייעודי ברצפה.
- גם אם יש לכם מטבח מואר, עדיין רצוי למקם מגוון נקודות תאורה, ופה חשוב לייצר הכנה מתאימה מבחינת התשתיות.
חושבים כיום עבור כמה שנים קדימה
עתה לאחר שדנו בתמונה השלמה, ברור שתכנון מטבח מציב אינסוף אפשרויות שיש לקחת בחשבון, ועל כן יש לדעת לקבל החלטה, אך גם יש לדעת להשאיר כמה החלטות פתוחות, ולו עבור צרכים משתנים ומתחדשים הנכונים עבור כל משפחה. הנקודה היא לא לוותר על דבר, לדייק את הצרכים וכמובן לשלב ניסיון עשיר עם הבנה מעמיקה בכל הנוגע לתשתיות, וזאת בשלב כמה שיותר מוקדם בתהליך הבנייה.